26.6.2010

juhannuksena


Eilen tein raparperipiirakkaa, tänään sitruuna-marenki torttua. Huomiseksi toivovat mustikkapiirakkaa. Lasten mielestä piirakoissa parasta on pohja.

Eilen käytiin keräämässä kukkia. Niin maljakkoon kuin tyynyjenkin alle. Vanha suosikkipaikkamme niittykukkien keräämiseen oli jäänyt jyrän alle. Puut kaadettu ja niitty tasoitettu ja lyhyeksi kynitty. Harmitti, mietimme aletaanko siihenkin rakentaa.

Viimeeksi ruokakaupassa käydessä silmiin osui kassajonossa seistessä Apu-lehden kansi. Kuninkaallisista häistä oli kansi täynnä juttua ja lisäksi teksti "mukana paperinuket". Mieleen tulivat lapsuuden missit, iskelmätähdet ja kuninkaalliset. Kotona pettymys oli suuri, kun avasin (kelmuun pakatun) lehden ja käänsin paperinukkesivulle. Nuket oli todella huonosti piirretty. Vähän sinnepäin hutaisten, selkeästikin paljon vaivaa näkemättä. Mutta ainakin tytöt saivat hyvät kikatus-naurut, kun Daniel oli kuvassa pelkissä kalsareissa.

Ja olihan siinä lehden mukana jotain minullekin, kaupanpäällisenä tuli ristikko-lehti. En ole aikoihin tehnyt ristikoita, mutta jäin jo koukkuun :)

Kaksi työpäivää jäljellä, sitten alkaa loma.

4 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Mäkin tein tänään sitruuna-marenkipiirakkaa!

Tykkäsin niiiin hirveesti paperinukeista pienenä ja vieläkin ne on musta ihania. Haaveilin siis myös noista Victoria ja Daniel paperinukeista, kun onhan mulla Diana ja Monacon Stephanie. En ostanut ja vältin näköjään pettymyksen.

Hilja kirjoitti...

Mun kukkakimpunkeräysniitylle kävi myös huonosti. Sen vieressä on ollu lumenkaatopaikka ja nyt viime talvena tuli lunta niin paljon et sitä piti kaataa sinne niityllekkin. Ja nyt siinä on paksu kerros hiekotushiekkaa ja kaikenmaailman roskaa ja ryjää eikä siinä kasva enää yhtään mikään. Harmittaa ihan pirusti!

Lissu kirjoitti...

Huomasitko, että Iltasanomien sivuilla on myös hääpari paperinukkeina?
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=2206377

jonna kirjoitti...

Kiitos vinkistä Lissu! Helsingin Sanomien sivuillakin on paperinuket tulostettavana, nyt pitäisi vaan päästä kunnon väritulostimen ääreen :)