4.4.2009

ompelemisesta


Aloitin blogini siinä luulossa, että kirjaisin tänne ennenkaikkea käsitöitäni, että tänne saisin dokumentoitua tekemisiäni. Vaan missäs ovat? Energia on ollut täysin kateissa koko talven. Silloin tällöin jotain on ollut puikoilla, muttei mitään merkityksellistä. Kurssilla on tullut tietysti tehtyä tasaiseen tahtiin, mutta muuten on ollut hiljaista.

Kuukausi sitten järjestelin kangas-kaappini uudelleen. Laitoin kankaat niin, että kaapin oven avaamalla näen mitä minulla on. Aina välillä olen avannut ovet ja katsellut, ja suunnitellut. Antanut muhia.


Luulen, että se oli osin valo ja lämpö, lupaus kevään tuomasta kevennyksestä, että kaivoin kankaat esille ja ryhdyin ompelemaan. Miten hyvältä se tuntuikaan! Nautin suunnittelusta; mallien etsimisestä, väriyhdistelmien hakemisesta. Siitä, kun pala palalta kankaista alkaa muodostua kokonaisuus. Siitä, kun työ vaihe vaiheelta etenee kohti lopputulosta.


Näistä kankaista syntyi mekko-tunika S:n ystävälle syntymäpäivälahjaksi. Seuraavaksi on listalla kevättakit tytöille. Ja sitten kesähepeneitä. Ja itselle hameita. Ja paitoja. Ja...

Toivottavasti tämä energia ja innostus ei katoa!

1 kommentti:

Niinu kirjoitti...

Kivat värit:)
Kyllä huomaa blogeja kiertäessään että kevät on tulossa:)