19.8.2010

kumma vimma


Joissain blogeissa esiteltiin keväällä kirjahyllyjä ja niiden sisältöjä. Minä voin esitellä nyt palasen lattialle kasatuista kirjapinoista.

Sanotaan, että raskaana oleviin naisiin iskee pesänrakennusvietti. Kummallista, kun vatsa on iso ja taipuminen hankalaa, ja jo pelkkä paikallaan seisominen hengästyttää, pitää ruveta kauhealla vimmalla järjestelemään ja myymään huonekaluja ja suunnittelemaan uutta sisustusta.

Minä laitoin kirjahyllyt myyntiin (ja menivätkin heti kaupaksi). Ei kannata säikähtää, en aio luopua kirjoista, mielessä on vaan paljon parempi, kauniimpi, sopivampi, ilmavampi ja mitäkaikkea hylly-systeemi. Tänään soittelin ja kyselin hintoja haluamastani systeemistä ja pikaisen laskutoimituksen jälkeen totesin iloiten, että vanhoista saaduilla rahoilla saan hankittua uuden. Kuin vaihtokauppa!

Pinottuani kirjat ja cd:t olohuoneen seinustalle odottamaan uuden hyllyn saapumista päätin lähteä siivoamaan varastoa. Siihen oli syynsäkin, pinnasänky ja vaunut oli pakattu varaston takanurkkaan. Samalla kävin tavaroita läpi ja sain aikaan ison kasan kierrätyskeskukseen ja kirpputorille meneviä. Tavarasta luopuminen aiheuttaa huumaavan puhdistavan tunteen!

Huomenna, kun olemme vieneet S:n kouluun, lähdemme pikku s:n kanssa bussimatkalle Espooseen (jostain syystä lastemme mielestä Espoo on joku kaukainen, eksoottinen paikka, yhdessä vaiheessa väittivät kivenkovaan, että sinne pitää mennä lentokoneela. Ja me asumme kuitenkin Helsingissä..). Espoosta löytyi lankakauppa, jossa oli juuri se yksi tarvitsemani kerä yhtä tiettyä lankaa jäljellä.

3 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

Olispa kiva nähdä millanen siitä sun uudesta kirjastosta tulee, kuulostaa hienolta.

Mun kirjahyllyjä ei kyllä parhaalla tahdollakaan voi sanoa ilmaviksi eikä ehkä juuri kauniiksikaan. Ne on tummia, raskaita ja synkkiä. Just sellasia mistä tykkään. Vaiks joskus kyllä alkaa ahdistamaan se synkkyys ja tummuus ja tekee mieli vaaleampaa ja kevyempää. Mut se menee yleensä ohi.

jonna kirjoitti...

Mulle tuli sellanen olo, että tummat hyllyt (sellaset meillä oli) vei valoa ja tilaa olohuoneesta liikaa. Alunperin ne oli yhessä kasassa,ja olivat ihan ok. Mut sitten tuli piano taloon ja ne piti ripotella irti toisistaan, olivat tosi hölmön näköiset. Uusi systeemi tulee suoraan seinään kiinni, ylös. Ei lattiakosketusta. Hyvin yksinkertanen, valkonen, joten sulautuu hyvin vaaleaan seinään. Hyllyä ei siis oikeastaan edes huomaa sitten kun kirjat ovat siinä. Kun tummat hyllyt on nyt poissa, tuntuu, että huoneessa on enemmän tilaa hengittääkin, olen hyvin innoissani :)

Ja kaikenlisäks tilaa tulee sen verran enemmän, että saan vihdoin kaipaamani keinutuolin mahtumaan!

sanna kirjoitti...

Hei, Espoohan on eksoottinen ja kaukana.;)

Kiva oranssi tuo Very tuossa cd-pinossa.